IPM Reports

MIBS, SMMPv1, SMMPv2, SMMPv3 and management
Guest

IPM Reports

Post by Guest » Fri Dec 31, 2010 8:40 am

Im having numerous problems with IPM. Most have been resolved but the major issue is getting the reporting to work correctly. Ive got 8 HTTP operations A,B,C,D,E,F,G,H  that all point to the same target but access different files of various sizes. I select 42 routers and create 8 collectors for each router pointing to the 8 HTTP operations. I verified that each of the routers are configured successfully, and IPM will chart the latency on the Montior graphs so I know that IPM and the router are talking ok. However when i attempt to create an hourly report it will only show data for Collector A for each router. All other collectors do not show, even though they display stats in the real time monitor chart. The thresholds are also exactly the same. Ive tried various ways to get it to work but it looks like the IPM database isn recording the data for the other collectors. This morning I deleted all collectors and created just two A and B - both set exactly the same except for the files that they point to in the same webserver. A is fine and B appears to be fine but its the same behaviour - when i try and pull a report for both, A responds, B doesn . IPM log shows: [ Mon Aug 02  11:19:07 BST 2010 ],ERROR,[STL-test_10.5.245.21_STM-B],com.cisco.nm.ipmng.dal.SnmpDeviceAccess,setVarbindListForSet,1792,Variable mapping failed for:30com.cisco.nm.ipmng.dal.DALVariableNotSupportedException [ Mon Aug 02  13:19:16 BST 2010 ],ERROR,[Poller-test_10.5.245.21_STM-B],com.cisco.nm.ipmng.dal.ProcessResponseUtil,ProcessObjectIfs,233,The value, 6685200 for 111 is not valid IPM Process log shows a similar error: [ Mon Aug 02  11:19:07 BST 2010 ],INFO ,[STL-test_10.5.245.21_STM-B],com.cisco.nm.ipmng.dal.SnmpDeviceAccess,configureInDevice,836,configuring Table name rttMonReactTable[ Mon Aug 02  11:19:07 BST 2010 ],INFO ,[STL-test_10.5.245.21_STM-B],com.cisco.nm.ipmng.dal.SnmpDeviceAccess,configureInDevice,836,configuring Table name oldRttReactConfig[ Mon Aug 02  12:19:16 BST 2010 ],ERROR,[Poller-test_10.5.245.21_STM-B],com.cisco.nm.ipmng.dal.ProcessResponseUtil,ProcessObjectIfs,233,The value, 6685200 for 111 is not valid[ Mon Aug 02  13:19:16 BST 2010 ],ERROR,[Poller-test_10.5.245.21_STM-B],com.cisco.nm.ipmng.dal.ProcessResponseUtil,ProcessObjectIfs,233,The value, 6685200 for 111 is not valid[ Mon Aug 02  14:19:16 BST 2010 ],ERROR,[Poller-test_10.5.245.21_STM-B],com.cisco.nm.ipmng.dal.ProcessResponseUtil,ProcessObjectIfs,233,The value, 6685200 for 111 is not valid  Any help would be welcome! I don seem to have the option to manually stop/start the IPM database via command line, although i have tried restarting the services in MSC window. Does any know what these entries in the log mean? Im thinking that the issue is with the IPM database but ive no way of verifying this further without help.  Thanks  Steven

Guest

Re:IPM Reports

Post by Guest » Fri Dec 31, 2010 10:15 am

This is a bug in IPM 4.1.  I couldn find a bug ID, but it is fixed in IPM 4.2.  Essentially, the upper bound for the value was too small in the IPM code.  This has since been fixed.  If you upgrade to LMS 3.2, this will go away.  You can download LMS 3.2 from http://www.cisco.com/go/lms .  The download will say its a 90-day eval, but since you have an LMS 3.x license, you will actually get a fully licensed copy of 3.2 when you install it.

Guest

Re:IPM Reports

Post by Guest » Fri Dec 31, 2010 10:24 am

I tried the link but theres no option for LMS3.2 for Windows - only Solaris. Ive also tried searching the cisco website but come across the same issue - only Solaris tar files available.  Do you think there might be a patch available for this bug?   cheers Steven

Guest

Re:IPM Reports

Post by Guest » Fri Dec 31, 2010 11:52 am

Heres the direct link for the Windows download: https://cisco.mediuscorp.com/market/net ... ity/=17651 No, there is no patch for LMS 3.1.

Guest

Re:IPM Reports

Post by Guest » Fri Dec 31, 2010 12:17 pm

Thanks Joseph, I thought I was going crazy! Im, downloading the file now but won be able to install it until tomorrow. Hopefully thatll sort the issue - either way, Ill update tomorrow. Thanks again!!!

Post Reply